keresés a weboldalon

Nyílt nap a diáklaborban

Zalaegerszeg címer
Hírek

Nyílt nap a diáklaborban

2024 szeptember 23 - hétfő

Nyílt napot tartottak a Zrínyi Miklós Gimnáziumban, az új diáklaborban. Az eszközök beszerzéséhez, illetve a termek átalakításához a Selye János Diáklabor hálózat kiépítése című pályázaton csaknem 90 millió forintot nyertek. Az országos program célja a tehetséggondozó műhelyek létrehozása és fejlesztése.

A programot szimbolizáló logót pályázati úton választották ki. A díjnyertes alkotást Pintér Gitta késztette, aki a rajzolás mellett fizika fakultációra jár.

A természettudományi tárgyak, illetve az ahhoz kapcsolódó műhelyek fejlesztése a tankerület számára is kiemelten fontos. A fiatalok itt kutatómunkát végezhetnek, mellyel új ismeretekhez, szakmai sikerekhez juthatnak.

A gimnázium életében hatalmas lehetőség, hogy saját eszközparkját, illetve ezzel párhuzamosan a diákok lehetőségét bővítse. Ezzel együtt cél, hogy a környező intézmények tanulóit is segítsék.

A laborban az általános iskolák hetedik, nyolcadik osztályos, illetve a középiskolások két fajta foglalkozáson vehetnek részt.

Pénteken délután a salomvári, illetve a türjei általános iskola diákjai előtt nyitották meg a diáklabor kapuit. A tervek szerint a Zalaegerszegi Tankerületi Központ iskoláiból ebben a tanévben további csoportokat szeretnének fogadni.

K.I./B.P.


További hírek, aktualitások az Egerszegi Hírek oldalon olvashatók.

Tartalom megosztása: