keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Nyilvános vetítés a ZTV-ben

Zalaegerszeg címer
Hírek

Nyilvános vetítés a ZTV-ben

2005 május 03 - kedd
Nem egyszerű pezsgős, tortás születésnapot szervez 20. évfordulója alkalmából a Zalaegerszegi Városi Televízió – mondta Lovass Tibor stúdióvezető azon sajtótájékoztatón, melyen az I. Göcseji Amatőr Filmszemle programját mutatta be.

A helyi tévé születésnapjára készülve hagyományt kíván teremteni az országos filmes pályázattal, melyre 58 alkotás érkezett 13 városból. A közel 15 órányi anyag nyilvános vetítésére, és az eredményhirdetésre május 7-én kerül sor a városi televízió Kossuth Lajos utcai stúdiójában. Pályázni három kategóriában – kisjátékfilm, dokumentumfilm és reklámspot – lehetett, köztük Zalaegerszeggel és Zala megyével foglalkozó témakörben is. Az egész napos rendezvényen a fikciós játékfilmeket a stúdióban, a dokumentumfilmeket, pedig a kisteremben tekinthetik meg az érdeklődők, akik belépéskor ingyenes műsorfüzetet kapnak.

Lovass Tibor elmondta, hogy a filmszemle országos és helyi összefogás eredményeképpen jöhetett létre, amiért köszönet jár mind a vállalkozóknak, mind pedig azoknak a városi televízióknak, akik képújságjaikban ingyen reklámozták az eseményt. A fesztivált az ORTT is támogatja 500 ezer forinttal, s így sikerült egy háromfős szakavatott zsűrit is felkérni a bírálatokra. Halmi György filmrendező, Kandász Andrea a tv2 szerkesztője és Váradi Gábor operatőr, az Amatőr Filmes Országos Szövetségének alelnöke a szombati filmnapon értékeli majd a benyújtott alkotásokat.

A nyertesek 70-50-30 ezer forintos pénzjutalmat, és számos helyi művész által felajánlott különdíjat kapnak. A filmszemle célja az értékteremtésen túl, hogy az amatőr művészek egymás munkáit megismerve tapasztalatot cserélhessenek.
Az 58 alkotást a ZTV műsorra tűzi, így azok otthon a képernyők előtt is megtekinthetők.

Tartalom megosztása: