keresés a weboldalon

Nyit az adventi vásár (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Nyit az adventi vásár (Videó)

2016 november 23 - szerda
Megnyitja kapuit csütörtökön az egerszegi adventi udvar. A tavalyihoz hasonlóan több helyszínen 19 pavilon és közel 40 fellépő várja az érdeklődőket. A részletekről sajtótájékoztatón számoltak be az újságíróknak.

Balaicz Zoltán polgármester emlékeztetett: tavaly ígéretet tettek arra, hogy minden évben újdonság várja a zalai megyeszékhelyre látogatókat az ünnepek alatt. Tóthné Prenner Beáta, a KISOSZ menyei egyesületének elnöke szerint a leglényegesebb változás a nyitvatartás meghosszabbítása lesz.

A Mindszenty téren is pavilonok és ünnepi forgatag várja a látogatókat. Ételeket, italokat és kézműves termékeket kínálnak az árusok. Emellett pedig egy Karitász pavilont is felállítanak, ahol a Szent Márton Légió tagjai is várják a segíteni szándékozókat – hívta fel a figyelmet dr. Marx Gyuláné.

A pavilonok kínálata mellett a Dísz téren és a Mindszenty téren, kulturális műsorokat is láthatnak majd az arra járók. A részletekről Tompa Gábor, a Kvártélyház Szabadtéri Színház Kft. ügyvezetője tájékoztatott.

Idén az utcákon- a korábbi évekhez képest- látványosabb díszkivilágításra számíthatnak a zalaegerszegiek. A Tudomány és Technika Háza mellett a szalagház és az önkormányzat is karácsonyi fénybe borul. A Városháza előtti téren pedig ezúttal is élő Betlehem várja az érdeklődőket. A programokról részletesen a www.zalaegerszeg.hu weboldalon tájékozódhatnak.

N.D./Cs.M.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: