keresés a weboldalon

Nyugat bajnoka a Göcsej SK

Zalaegerszeg címer
Hírek

Nyugat bajnoka a Göcsej SK

2016 április 25 - hétfő
A női NB II-es futsal bajnokság nyugati csoportját veretlenül nyerte meg a zalai együttes.

Sűrűre sikerült a női fusalosok hétvégéje, ugyanis a három napon belül kétszer is bajnokit játszott Halmos Máté együttese. Az utolsó két kört már bajnokként játszhatta le a Göcsej SK női csapata, céljuk a veretlenség megőrzése volt. Az utolsó előtti fordulóban Pécsen játszottak a lányok, a tavaszra megerősödött Petőfi SE ellen. Az első félidő zalai fölényt és két gólt hozott mindkét oldalon. A fordulást követően hat perc alatt három gólt szerzett a Göcsej és gyakorlatilag eldöntötte a mérkőzés sorsát. A hazaiak a hajrában még egy gólra zárkóztak, de az egyenlítést nem tudták kiharcolni.

Petőfi SE –Göcsej SK 3-4 (1-1)

Pécs, PTE Sportcsarnok, Jv: Oláh József (Resch, Maml)

Göcsej SK: Légrádi, Boda, Marsai, Reider, Orbán, csere: Fábián, Puskás, Nagy, széplaki, Molnár, Szabó, edző: Halmos Máté

Gólszerzők: Ystad, Kett (2), ill: Marsai (2), Molnár, Reider

Az utolsó alapszakaszbeli bajnoki mérkőzését Budapesten az ELTE vendégeként játszotta a Göcsej SK. Különösebb jelentősége nem volt a meccsnek, hiszen a végeredménytől függetlenül már biztos bajnok volt a Göcsej és biztos ezüstérmes az ELTE. A kérdés csak az volt, hogy sikerül-e veretlenül a dobogóra állnia az egerszegi lányoknak. Az első 10 perc tapogatózással telt, majd a hazaiak szereztek két gólos előnyt. A félidő hajrájára ritmust váltott a vendégcsapat és kiegyenlített. A nagyszünetre mégis a hazaiak mehettek egy gólos előnnyel, mivel egy jól eltalált lövés talált utat Kiss kapujába. A fordulás után Lehota egyenlített, megszerezve harmadik gólját. A Göcsej fokozatosan átvette a játék irányítását és a két újabb találattal megnyerte a rangadót.

ELTE BEAC SE – Göcsej SK 3-5 (3-2)

Budapest, BEAC Sporttelep, Jv: Leél-Őssy Ádám (Apkó, Bardi)

Göcsej SK: Kiss, Marsai, Orbán, Lehota, Boda, csere: Fábián, Nagy, Puskás, Széplaki, Molnár, Szabó, edző: Halmos Máté

Gólszerzők: Kókány (2), Kovács, ill: Lehota (3), Marsai, Szabó

Halmos Máté: – A fővárosi meccsel tettük fel a pontot a bajnoki teljesítményünkre! Hosszú szezon után, rengeteg edzéssel a hátunk mögött játszhattunk olyan mérkőzést a bajnokság másodikja ellen, ahol a hazaiak 2-0-ás vezetése után sem éreztük magunkat kellemetlenül! Mindenképpen szerettünk volna győzelemmel búcsúzni a szezontól, mindezt egy magabiztos és jó hangulatú mérkőzéssel sikerült. Jó volt látni a csapatot mosolyogni a nehéz pillanatokban is és látni, hogy számukra is csak a győzelem az elfogadható! Csodás szezon áll mögöttünk, ami a belefektetett munkánk eredménye! Gratulálok a lányoknak az egész szezonhoz! Azonban a célunk ajtajában állunk még csak, hiszen további két mérkőzésen dől majd el az első osztályba jutás! Mi pedig oda tartunk!

A Göcsej SK megőrizte tehát az egész szezonon át tartó veretlenségét. 19 mérkőzésből 17 győzelem és 2 döntetlennel nyerte meg a Nyugati csoportot, így magabiztosan várhatja az NB1-be jutásról döntő rájátszás mérkőzését, ahol a keleti csoport elsője, a Gyulai Amazonok lesz az ellenfél. A bajnokok rájátszására még várni kell. A játéknapok május 21-22 és 28-29. A csapatok megegyeznek majd az időpontokban és az első osztályba kerülés két mérkőzésen dől majd el. A vesztesnek is lesz még esélye a legjobbak közé kerülésre, ha legyőzi az NB I utolsó előttijét.

Jóna István

 

 

Tartalom megosztása: