keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Nyugdíjas szavalóverseny

Zalaegerszeg címer
Hírek

Nyugdíjas szavalóverseny

2005 október 20 - csütörtök
A József Attila-emlékév rendezvénysorozatának keretében a minap nagysikerű szavalóversenyt szerveztek nyugdíjasoknak a József Attila Városi Könyvtárban.

Kereki Judit, a könyvtár olvasószolgálatának vezetője érdeklődésünkre elmondta: első alkalommal rendeztek szavalóversenyt ennek a korosztálynak, s mivel nagyon pozitív volt a fogadtatása, ezért szinte biztos, hogy a jövőben is szerveznek efféle megmérettetést. Ezúttal 21 versenyző – köztük zalaegerszegi, nagykanizsai, szepetneki nyugdíjasok – „állt rajthoz”, akiknek valamelyik József Attila verset, valamint egy szabadon választott művet kellett előadniuk. A háromtagú zsűri rendkívül színvonalas és felkészült szavalatokat hallhatott, így a végső sorrend szoros versengés után alakult ki. Természetesen az ilyenkor szokásos lámpaláz sem maradt el, voltak aki, úgy izgultak, mint egy tizenéves kisdiák. Végül a zalaegerszegi Szeglet Lajosné végzett a képzeletbeli dobogó első helyén, megelőzve a két ugyancsak megyeszékhelyi Háry István és Farkas Imrénét, valamint a nagykanizsai Gőcze Istvánnét. A versenyt egyébként közel hetven ember izgulta végig, akik megválaszthatták a megmérettetés közönségdíjasát. Ebben a kategóróiában szintén Szeglet Lajosné diadalmaskodott.

A versenyzőknek végül dr. Gyimesi Endre polgármester adott át emléklapot, a legjobbak pedig könyvjutalommal térhettek haza. A szavalóverseny első négy helyezettje egyébként bejutott a 2005. november 19-én rendezendő budapesti országos megmérettetésre, ahol a legkiválóbb nyugdíjas szavalók mérik majd össze tudásukat.

Tartalom megosztása: