keresés a weboldalon

Nyugdíjasok kiállítása

Zalaegerszeg címer
Hírek

Nyugdíjasok kiállítása

2006 október 30 - hétfő
Nyolcadik alkalommal hirdették meg a nyugdíjas amatőr alkotók kiállítási pályázatát, melynek díjkiosztóját az elmúlt héten tartották a Gönczi ÁMK-ban.

A nyugdíjas amatőr alkotók pályázatát tizenhat évvel ezelőtt hirdették meg először, melyre most is az utolsó két esztendőben készített alkotással nevezhettek a pályázók. Ezúttal közel kétszáz pályamű érkezett a kiírásra, melyeket szakemberekből álló zsűri bírált el. A harmincnégy egyéni, illetve az egy csoportos alkotást a díjkiosztó előtt megtekinthették az érdeklődők is, így számos szép festményt, hímzést, s egyéb más szőtt és fonott tárgyat láthattak a műfaj kedvelői.

A rendezvényt dr. Gyimesi Endre polgármester nyitotta meg, a díjakat pedig Garamvölgyi György, a Gönczi ÁMK igazgatója és Molnár József, az Életet az éveknek Szövetség elnöke adta át. Népművészeti kategóriában Parragi Ernőné, képzőművészetben Zafir Mari, egyéb kategóriában Marczisné Sass Ilona részesült díjazásban. A csoportos díjat a pózvai idősek otthonának kézművesműhelyének tagjai kapták, míg Kovács Kálmánné és Kiss László különdíjat vehetett át. A közönségdíjat Hóbor Jánosné vihette haza.
A következő kiállítási pályázatot 2008-ban hirdetik meg a szervezők, akik bíznak benne, hogy akkor is rengeteg szép alkotás érkezik a kiírásra.

Tartalom megosztása: