keresés a weboldalon

Nyugdíjasokat köszöntöttek (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Nyugdíjasokat köszöntöttek (Videó)

2017 október 30 - hétfő
Lezárult az Idősek hónapja nevű programsorozat. Ebből az alkalomból záróünnepségre várták a résztvevőket a hangverseny- és kiállítóterembe. Itt előadással és kulturális műsorral köszöntötték a nyugdíjasokat, majd elismeréseket adtak át.

Az ENSZ döntése értelmében 1991-től a szépkorúaknak is van világnapjuk. Ezt a hagyományt kezdetektől őrzi Zalaegerszeg. Eleinte egy hétig, az utóbbi időben pedig egy hónapig szerveznek tartalmas kikapcsolódást az itt élőknek. Balaicz Zoltán polgármester köszöntőjében rámutatott: a fiatalság olyan lelkiállapot, amit mindenkinek meg kellene őriznie.

A Zala Megyei Szent Rafael Kórház szívsebészeti osztályának vezető főorvosa nagyszüleinek ajánlotta megemlékezését. Alotti Nasri Márait idézve arra hívta fel a figyelmet, hogy csak akkor öreg valaki, amikor már nincsenek álmai, céljai. Az előadást követően a Körtánc Alapfokú Művészeti Iskola adott műsort. A mesemondás és a néptáncosok után hét személynek adtak át elismerést. Köztük Kauzli Józsefnének, a Zalaegerszegi Idősügyi Tanács tagjának.

A díjakat kiemelkedő közösségi munkájukért kapták a kitüntetettek. A rendezvény végén az októberi vetélkedők egyéni nyerteseinek ajándékokat nyújtottak át.

M.E./B.P.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: