keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Nyugodt szezont zártak

Zalaegerszeg címer
Hírek

Nyugodt szezont zártak

2004 szeptember 03 - péntek
A helyi rendőrkapitányság munkatársai minden esztendőben kiemelt figyelmet fordítanak a nyári fürdőszezonra. Az idén sem történt ez másként, melynek eredményeként egy nyugodt szezont tudhatnak maguk mögött a megyeszékhelyi rendőrök.

– A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság illetékességi területén az idei nyári szezon alatt a fürdésre alkalmas vizeken és strandokon vízbe fulladás nem történt. Kivételt képez ez alól egy pusztaszentlászlói eset, ahol a közelmúltban egy fürdésre nem kijelölt horgásztóba fulladt egy fiatal – közölte Tóth István, a városi rendőrkapitányság sajtóreferense. – Strandjainkon a nyári hónapok alatt kiválóan működtek a különböző szolgálatok, így a mentőőrök, valamint az elsősegélyhelyeken tevékenykedő szakemberek is remekül látták el feladatukat. A prevencióra komoly hangsúlyt fektettünk, ennek alapján idegen nyelvű kazettákat juttattunk el a fürdőhelyekre, ahol a hangosbemondókon folyamatosan angolul, németül és magyarul hívták fel a veszélyekre a pihenők figyelmét. Akadtak ugyan nehéz és zsúfolt napok a strandokon, amikor a helyi körzeti megbízottak, valamint a polgárőrség tagjai is besegítettek a munkába és sikerült megelőzni a baleseteket.
– A korábbi évek tapasztalatai alapján milyen volt az idei fürdőszezon?
– Összességében elmondható, hogy kapitányságunk egy nyugodt szezont zárt. Tavaly sem történt halálos vízibaleset, ám sajnos néha egy-egy ilyen eset is előfordul. Ezeknek 99 százalékát a felelőtlen emberi magatartás eredményezi, amit mi sem tudunk lereagálni, hiszen a rendőrök sem tudnak mindig mindenhol jelen lenni.
– A nyári hónapokra miként készült fel a rendőrség?
– A fürdőszezon kezdete előtt minden strandra kilátogattunk, ahol a fürdővezetőkkel és munkatársaikkal felmértük a tiltott fürdésre alkalmas helyeket. Itt a nyári hónapok alatt szúrópróbaszerűen hajtottunk végre ellenőrzéseket. Igaz, idén is találkoztunk tiltott helyen fürdőzőkkel, de a korábbiakhoz képest jelentősen visszaesett a számuk.

Tartalom megosztása: