keresés a weboldalon

Öko-kulturális útvonal (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Öko-kulturális útvonal (Videó)

2019 január 25 - péntek
Lezárult a másfél évig tartó CultuREvive Tour magyar-horvát projekt, melynek eredményeit pénteken összegezték a zalaegerszegi Gébárti Kézművesek Házában. A 323 ezer eurós, határon átnyúló programsorozat eurós támogatásból valósult meg, melynek hazai indulását a helyi önkormányzat finanszírozta.

Több mint 800 éves történelmi háttere van a magyar-horvát barátságnak, így a szomszédos országok sok közös célt tudnak még megvalósítani – fogalmazott Balaicz Zoltán polgármestere. A Zala Megyei Népművészeti Egyesület két előző projekt tapasztalatára felhasználva volt a vezető partner. Ezúttal öko-kulturális tematikus kézműves útvonalakat, információs pontokat alakítottak ki – tájékoztatott Skrabut Éva, a Zala Megyei Népművészeti Egyesület elnöke.

Kapronca-Krizsevác megyében például reneszánsz fesztivált tartottak, valamint feladatuk volt a drávamenti motívumok feldolgozása, bemutatása. A murakirályi Rudolf Steiner Központ szervezésében havonta muraközi estéket, Csáktornyán eko-etno fesztivált rendeztek – mondta Marija Novak Mesaric, a Rudolf Steinder Központ vezetője.

Az elmúlt hónapokban a résztvevők közös tanulmányúton, tréningeken és táborokban adták át egymásnak a tudást. A gébárti dudakészítő táborban tanultakat CD és kiadvány formájában jelentették meg.

M.E./K.M.

Tartalom megosztása: