keresés a weboldalon

Őkoudvart avattak (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Őkoudvart avattak (Videó)

2017 június 13 - kedd
Felavatták kedden az Öveges József Általános Iskola Ökoudvarát. A létesítmény felújítását a város és a tankerületi központ is támogatta. A közösségi tér játékait a szülők építették, melyhez az iskola alapítványa is hozzájárult.

Az ünnepség az énekkar műsorával kezdődött. Balaicz Zoltán polgármester a városrész folyamatos fejlődéséről szólt, ami most az iskolát is érinti. Kajári Attila az itteni játékok fontosságát, képességfejlesztő tulajdonságát dicsérte. Kiss Kornél ferences atya erre az új létesítményre kérte az áldást. Domján István igazgató a régmúltat idézte, miszerint a tornaterem felépítését követően ez a terület kihasználatlan volt. A tér most az iskola környezettudatos nevelését egészíti ki.

A további tervek között szerepel egy színpad és nézőtér kialakítása. A szülői munkaközösség a kezdetektől támogatta a fejlesztéseket. Két alkalommal szerveztek olyan programot, ami a megvalósítást segítette – tájékoztatott Ruszinné Antal Veronika, a szülői munkaközösség vezetője.

A kislányok – akik ígéretük szerint nyáron is gondozzák a kertet -, az újonnan kialakított ültetvénnyel ismerkedtek. Eközben a fiúk a nagy méretű malmot és a sakktáblát vették birtokba. Mint mondják, sokszor szeretnék itt hasznosan tölteni szabadidejüket.

M.E./P.V.B.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: