keresés a weboldalon

Október 23-ai megemlékezés a Petőfi iskolában (Diákújság pályázat)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Október 23-ai megemlékezés a Petőfi iskolában (Diákújság pályázat)

2011 október 25 - kedd
Pénteken reggel az iskola felsős osztályai buzgón készülődtek a magyar nép egyik legfontosabb ünnepének, az 1956-os forradalomnak a megemlékezésére.

Mindenki szívében ott dobogott a forradalom emléke. A tornaterem már feldíszítve várta a diákokat. Büszkeség töltötte el a szívemet, nem csak azért, mert magyar vagyok, hanem azért is, mert a mi osztályunk díszítette fel a tornatermet e jeles napra.

Az ünnepség nagyon szép volt, kis meghatódottságot véltem felfedezni a diáktársaim szemében. Az igazgató úr szavai elgondolkoztattak azon, hogy mi lett volna, ha akkor élek és átélem azt a forradalmat. Azon gondolkodtam, fürkészve a tekinteteket, hogy vajon más osztálytársam is így vélekedik-e az ünnepről.

Ennek jegyében igyekeztünk ki diáktársaimmal az iskola előterébe és indultunk a moziba, ahol megnéztük az 56 csepp vér című filmet. Ebben a musicalben szép, megható dalok voltak. Emlékeztünk azokra a magyarokra, akik fel mertek lépni a Szovjetunió hatalma, az ország megszállása ellen. A fiatalok harca a XX. századi magyar történelem egyik legmeghatározóbb eseménye volt.

Amikor vége lett a mozinak, sok lány és tanár néni szemében könnycseppet véltem felfedezni. Örültem, hogy kimutatják érzelmeiket. Ha nem lennék „férfi”, bizony én is elérzékenyültem volna, mert e jeles napon nem szégyen a sírás!

Bakos Erik 6.b osztály
Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola
Petőfi Sándor Székhelyiskola

Tartalom megosztása: