keresés a weboldalon

Olai Fesztivál (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Olai Fesztivál (Videó)

2017 július 03 - hétfő
Új helyszínen, a Skanzenben tartotta Zalaegerszeg egyik legrégebbi városrésze, Ola hagyományos fesztiválját a hétvégén. A találkozón helyi kulturális egyesületek és csoportok léptek fel. Az esten Aradszky László adott koncertet, majd utcabál zárta a rendezvényt.

A sátorban egymás után adták elő produkcióikat a meghívottak. A nyugdíjasklubok táncosait az ifjabb korosztály, az ovisok rock and roll bemutatója követte. A kisebbeknek a Kalandárium együttes énekelt.

A falumúzeumban kirakodóvásár várta azokat, akik búcsúfiával szerettek volna hazatérni. A gyerekeknek arcfestéssel és légvárral kedveskedtek. Lettner Péter már megtalálta a megfelelő ajándékot kislányának.

Az olai búcsú jó alkalom volt arra, hogy a családok együtt szórakozzanak. Minden korosztály talált magának kikapcsolódási lehetőséget.

Az idei program kétszeresen is jubilál. Az itt lakók ősei több mint száz éve lettek Egerszegiek – mondta Balaicz Zoltán polgármester.

A településrészi önkormányzat úgy véli: közösségformáló találkozójuknak megfelelő helyszínt találtak. Terveik szerint jövőre újra itt, a falumúzeum árnyékot adó fái alá várják a kikapcsolódni vágyókat.

M.E./T.S.

Tartalom megosztása: