keresés a weboldalon

Olasz nyár

Zalaegerszeg címer
Hírek

Olasz nyár

2010 szeptember 22 - szerda
Az idei nyáron a Ligur tengerparton is dolgoztak a Leonardo program keretében a Páterdombi Szakképző Iskola diákjai. A 2005 óta évente megpályázott lehetőségnek köszönhetően minden nyáron önként jelentkező diákok mehetnek külföldi nyári gyakorlatra, ahol mind a szakmai, mind a nyelvi tudásukat próbára tehetik/fejleszthetik. Az idén újdonság volt, hogy Németország és Dél-Tirol mellett a Ligur tengerparton is volt mód szállodában dolgozni több héten keresztül. A munka teljes embert kívánt, de déli időben egy kis fürdőzés belefért a napba.

A résztvevő diákok külön nyelvi felkészítést kaptak az iskolában, mivel az olasz nyelvet csak minimális óraszámban tanulják, illetve a két tannyelvű osztályok tanulói szakmai plusz foglalkozásokban részesültek. Nem is volt panasz sem a hozzáállásra, sem a szorgalomra, sem a társalgási szintre, mondta Csiszár Zsoltné gyakorlati oktatásvezető és Pusztai Zsuzsanna tanárnő, a program koordinátorai.

19 diák vett részt a két országban lévő gyakorlaton és volt, aki az egész szünidőt erre szánta. Aki azonban komolyan gondolja a feladat adta lehetőséget, mely átmenetileg elszakít az otthontól és lecsökkenti a pihenő időt, az sokat profitálhat később.

Nemcsak a tanultak miatt, hanem a kiépülő kapcsolatokkal, hiszen több példa is akadt arra, hogy a tanulókat később visszahívták nyári munkára vagy ösztöndíjasnak.
A következő évi pályázat kiírása februárban, az elbírálás pedig májusban lesz. De az iskola reméli, hogy ezúttal is részesei lehetnek az unió kínálta programnak.


Zala-Lap, bánfi kati

Tartalom megosztása: