keresés a weboldalon

Olasz vendégek Egerszegen

Zalaegerszeg címer
Hírek

Olasz vendégek Egerszegen

2006 március 27 - hétfő
Zalaegerszegre látogatott Sergio Strozzi, az Olasz Nagykövetség Kereskedelmi és Gazdasági Osztályának vezetője, aki ittartózkodása alatt – dr. Gyimesi Endre polgármester és Tombi Lajos alpolgármester társaságában – koszorút helyzett el az olasz katonai temetőben található I. világháborús emlékműnél.

Az olasz vendég elmondta: az első világháború sokak számára egy érzelmekkel átitatott emlék, amely Magyarország és Olaszország történelmében is kiemelt helyet foglal el. A két nemzet sokat tesz a katonai sírok és temetők gondozásáért, s ami külön dicséretes, hogy a zalaegerszegi olasz katonai temető az egyik legszebben rendbe tartottak közé tartozik. Hozzátette: az emlékműveken feltüntetett elesettek neve azt mutatja, hogy Olaszország szinte valamennyi részéről vannak itt eltemetve katonák.

Elhangzott, mivel a két ország közel fekszik egymáshoz és a közlekedési feltételek is folyamtosan javulnak, ezért nem meglepő, hogy egyre több olasz hozzátartozó, családtag látogat el a katonai temetőbe és helyezi el az emlékezés virágait.

A koszorúzást követően Sergio Strozzi városnézésre indult vendéglátóival, találkozott a Zala Megyei Kereskedelmi lés Iparkamara elnökével, valamint a megyében működő olasz érdekeltségű vállalatok irányítóival, és kollégáival tárgyalást folytatott a város vezetőivel a zalaegerszegi befektetési lehetőségekől. (Zala-Lap Kft., P. Sz., P. K. E.)

Tartalom megosztása: