keresés a weboldalon

Olimpiai siker

Zalaegerszeg címer
Hírek

Olimpiai siker

2010 május 04 - kedd
A Pais-tagiskola negyedikes magyar-német két tanítási nyelvű osztályának tanulói sikerrel szerepeltek a Gyermekbiztonsági Olimpia területi fordulóján az ausztriai Jennersdorfban, április 27-én. A határhoz közeli kisvárosban a tűzoltóság sportpályáján 14 csapat, köztük kettő magyar, vetélkedett egymással katasztrófavédelmi, tűzvédelmi és balesetvédelmi kérdéskörökben, elméletben és gyakorlatban.

Immár tíz éve rendezik a szomszédos országban eme versenyt, melyen szinte a kezdetektől képviselik magukat a zalaegerszegi diákok. Eredetileg a József Attila – iskolából voltak a résztvevők, aztán „megörökölte” a lehetőséget a Landorhegyi – Pais-iskola.

Négy számban álltak rajthoz a gyerekek. Az első, a kerékpáros feladat kivételével, ahol néhány másodpercnyi hátrányuk volt az elsőhöz képest, minden feladatot megnyertek. Így az elméleti tesztet is, melyet német nyelven kellett megoldani.

A katasztrófavédelmi kérdéskörben való jártasság mellett, a nyelvtudás is alapvető volt. Az összehangolt csapatmunkának köszönhető, hogy az óriás képkirakót a leggyorsabban állították össze. Végül mini tűzoltófecskendővel kellett célba találni, melyben szintén a zalaegerszegiek voltak a legjobbak.

Örömteli fáradtsággal konstatálták a szép szereplést.

Összesítésben harmadikak lettek, de a legjobb külföldi csapat címén tovább jutottak a tartományi döntőbe, melyet Stadtschlainingben rendeznek majd május 27-én.

A kupával és kisebb ajándékokkal elismert teljesítmény az egységbe dolgozó 16 fős csapat mellett szól a német tanárnőnek, Lőrincz Veronikának és a katasztrófavédelmi ismeretekből felkészítő Hochrein Lászlónénak. Az osztály többi tagja pedig helyszíni szurkolásával erősítette társai teljesítményét.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: