keresés a weboldalon

Oltónap a Göcseji Falumúzeumban (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Oltónap a Göcseji Falumúzeumban (Videó)

2016 március 21 - hétfő
Ötödik alkalommal szerveztek oltónapot a Göcseji Falumúzeumban. Az immár hagyományos eseményt Gyümölcsoltó Boldogasszony Napján rendezték azzal a szándékkal, hogy az érdeklődőkkel megismertessék az oltás kulisszatitkait.

Idén is népszerűnek bizonyult a program, melyen a látogatók egyebek mellett a növénytársításról, az ehető vadnövényekről valamint a méhkímélő méhészetről hallhattak előadást. A rendezvény a Térség Operatív Programjának első állomása volt, ami szervesen kapcsolódik a Falumúzeum átfogó fejlesztéséhez. Erről Tolvaj Márta alpolgármester számolt be.

Ebben több szakember volt a látogatók segítségére. Itt például Csákány Imre mutatja az oltás helyes technikáját.

Aki kilátogatott a Skanzenba megtudhatta, mire szolgál az oltóviasz és miért jobb a speciális oltószalag a szigetelőszalagnál. Az ismeretek átadása mellett szó esett az időben elvégzett paraszti munka jelentőségéről is. Ezt Kostyál László, a Göcseji Múzeum igazgató-helyettese fejtette ki bővebben.

A szakértők szerint a legfőbb cél, hogy minél több ember felismerje a saját kertben termesztett gyümölcs értékét. Abban ugyanis az önálló munka és a befektetett energia mellet őseink tudása is benne van.

Gy.A./I.G.

Tartalom megosztása: