keresés a weboldalon

Olvasó manók és királylányok

Zalaegerszeg címer
Hírek

Olvasó manók és királylányok

2010 május 04 - kedd
A József Attila Városi Könyvtár két gyerekeknek szóló programját is zárta május 3-án. Az Olvasó manó könyvolvasó verseny és az „Az én királylányom” rajzpályázat eredményhirdetésére nemcsak a résztvevő diákok és pedagógusaik voltak hivatalosak, hanem Boldizsár Ildikó író, mesekutató is.

Az írónő két kötete is szerepelt ugyanis az ajánlott irodalom között, illetve „A királylány születik” című meséjére alapozva a gyerekeknek is kreálni kellett bizonyos tulajdonságokkal bíró királylányt és azt megrajzolni.

Az eredményhirdetés előtt Boldizsár Ildikó varázslatos játékra invitálta a gyerekeket.

Majd következett az emléklapok és díjak átadása. Az Olvasó manó verseny szeptembertől áprilisig tartott, és feladat volt minél több gyermekirodalmi alkotás elolvasása. A 38 résztvevő többsége legalább 11 könyvet olvasott el, de akadt kiemelkedő teljesítmény is.

A versenyt a felelős és betegség miatt távol levő Horváth Anikó könyvtáros nevében értékelték kollégái. A legtöbb olvasó manó az Eötvös, a Landorhegyi és a Liszt iskolákból került ki. Ez utóbbi intézmény vitte el a pálmát, a három legtöbbet olvasó gyerek révén. Köztük külön elismerést érdemel Darabos Vince, aki 46 könyvet olvasott el az elmúlt néhány hónapban.

Érdekesség, hogy akadt egy igazi „manó”, egy óvodás résztvevő, akinek felolvasták a könyveket.

A rajzpályázatra 134 munka érkezett, 124 tanulótól. Itt szintén kiemelkedett az Eötvös-iskola magas részvételi aránnyal. Őket követték a Liszt és az Ady iskolák tanulói. A rajzok, melyek között díjazott és kiemelten díjazott címet kaptak a legjobb munkák, a könyvtárban vannak kiállítva.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: