keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Önálló főiskolai kollégiumot szeretnének

Zalaegerszeg címer
Hírek

Önálló főiskolai kollégiumot szeretnének

2004 december 22 - szerda
A hónap közepén tartotta kuratóriumi ülését a Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítvány, melyen aktuális kérdéseket vitattak meg a kurátorok. Mint elhangzott, a közelmúltban sor került a BGF PSZFK zalaegerszegi intézete részére a már korábban megállapított 300 ezer forint támogatás, melyből a könyvtárat fejlesztették és szakkönyveket szereztek be . Ezentúl a műszaki főiskolások és az oktatók is térítésmentesen vehetik igénybe a könyvtár szolgáltatásait. Elkészült a felsőoktatási közalapítvány új honlapja is (www.zfok.zalaegerszeg.hu).

Beszámoltak az elmúlt hónapok eseményeiről, a zalaegerszegi főiskola első nyílt napjáról, melyen nagy volt az érdeklődés a végzős középiskolások részéről. Úgyszintén jól sikerültnek könyvelhették el a főiskolai gólyabálokat is.
Október 11-én dr. Gyimesi Endre polgármester, Jurisits János és Balaicz Zoltán a BME rektorával, dr. Molnár Károllyal tárgyaltak. A megbeszélés fő témája az volt, milyen irányban fejlődjön tovább a zalaegerszegi műszaki felsőoktatás a kétlépcsős képzésre való átállás után. Arra az eredményre jutottak, hogy célszerű lenne a mechatronikai mérnök képzés keretében bővebb gépgyártás technológiai ismereteket adó szakirány indítása.
A kuratóriumi ülésen arról is döntés született, hogy az önkormányzat vizsgálja meg egy önálló főiskolai kollégium létrehozásának lehetőségét. Elhangzott továbbá: a faipari termelésszervező felsőfokú szakképzés elindítására vonatkozó együttműködési megállapodást az egerszegi közgyűlés elfogadta. Ugyancsak megtörtént a szerződéskötés az egyetem és a Csány közgazdasági szakközépiskola között a jogi asszisztens felsőfokú szakképzés ügyében.

Tartalom megosztása: