keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Önálló karrá válik számviteli főiskola

Zalaegerszeg címer
Hírek

Önálló karrá válik számviteli főiskola

2005 december 20 - kedd
A közelmúltban ülésezett a Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Főiskolai Karának kari tanácsa, amely elfogadta a zalaegerszegi intézet önálló karrá válását „Közszolgálati és Vállalkozási Főiskolai Kar” néven.

A főiskolai tanács egyhangúlag megszavazta a karrá válásra vonatkozó akkreditációs előterjesztést, amely így januárban benyújtásra kerülhet az Oktatási Minisztériumhoz és a Magyar Akkreditációs Bizottsághoz. Ha a testületek időben döntést hoznak, akkor 2006 szeptemberére megvalósulhat a régóta tervezett önálló karrá válás.

Az akkreditációs anyagot dr. Tóth József igazgató vezetésével a főiskola zalaegerszegi szakemberei dolgozták ki, az előterjesztő dr. Roóz József rektor volt. A tanácsülésen részt vett dr. Gyimesi Endre polgármester és Jurisits János, a Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítvány elnöke. A karrá válás érdekében, mint lapunk megtudta, közösen lobbizott a megye kormánypárti és ellenzéki országgyűlési képviselői is. 

A karrá válással kapcsolatos plusz kiadásokat, 14-14 millió forinttal támogatja a jövő évben a megyei és a zalaegerszegi önkormányzat. A tanácsülés után együttműködési megállapodást írt alá dr. Roóz József rektor és dr. Gyimesi Endre Zalaegerszeg polgármestere. (Zala-Lap Kft., V. Zs.)

Tartalom megosztása: