keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Önarcképek a Göncziben

Zalaegerszeg címer
Hírek

Önarcképek a Göncziben

2006 január 11 - szerda
Önarckép címmel hirdetett képzőművészeti pályázatot a régió művészeti középiskolái számára Gönczi Ferenc ÁMK a megyei- és zalaegerszegi önkormányzat támogatásával. A Felhívásra 86 alkotó, 121 pályaművet küldött be, s Zalán kívül Győrből, Szombathelyről, Zircről, Kaposvárról és Pécsről is érkeztek munkák. A szentendrei Vajda Lajos Stúdió háromfős szakmai zsűrije ötvenhat diák hatvannégy munkáját válogatta ki a pályázattal azonos című kiállításra, mely a Gönczi Galériában látható.

A rendezvénynek otthont adó intézmény nevében Nagy Johanna népművelő elmondta, hogy három éve működik a galéria, melynek célja, hogy nívós kiállításokat szervezzenek, s ezzel együtt a fiatalabb korosztályoknak is teret adjanak. A pályázattal egybekötött kiállítás első ízben ad most erre lehetőséget.

Gyutai Csaba alpolgármester szintén jó kezdeményezésnek tartja az efféle megmérettetéseket, annál is inkább, mert a régióban a művészeti képzésnek nagy tartalékai vannak. A beérkezett munkákkal kapcsolatban elmondta, hogy az arc és emberi alak megjelenítése mindig nehéz feladat, hiszen egy portré akkor jó, ha van benne egy kis íz egy kis kritika, ám valósághű is egyben.

A zsűri döntését Vincze Ottó, Munkácsy-díjas képzőművész tolmácsolta. A pályázók közül tizenhatan vehettek át díjat, az első három helyezett 55-, 35-, 15 ezer forintos pénzjutalmat kapott.

A zalaegerszegi Adys-diákok közül Domonkos Péter, Józsa Dorottya és Benefield Lakyn különdíjat, Agg Virág pedig közönségdíjat vehetett át. (Zala-Lap Kft., P. P.)

Tartalom megosztása: