keresés a weboldalon

Önkéntes akció a Skanzenben

Zalaegerszeg címer
Hírek

Önkéntes akció a Skanzenben

2011 március 20 - vasárnap
Hamarosan, április elsején nyit a Göcseji Falumúzeum – a portákat a vendégek méltó fogadására buzgó önkéntesek tették rendbe március 19-én. A Skanzen történetében ez már nem az első önkéntes akció; sőt: a Zala folyó holtága melletti mesterséges falut 1968-ban eleve sokak lelkes – önkéntes- munkája keltette életre; és a negyvenedik születésnap előtt is (2008. augusztus 20.) leginkább így újult-szépült a Zala megye építészeti múltját, néprajzi hagyományait bemutató gyűjtemény.

A Zalai Falvakért Egyesület keretein belül működő zalaegerszegi Önkéntes Centrum jó kapcsolatot ápol a Göcseji Múzeummal, az önkéntesek ezúttal is a Központ koordinálásával, úgynevezett vállalati önkéntesség keretében készítették fel a Skanzent a tavaszi nyitásra.

Noha az időjárás nem fogadta kegyeibe a Nyugat Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség zalaegerszegi irodájának lelkes kis csapatát, ez nem ment a hangulat és a munkakedv rovására: a tervezett feladatok elkészültek. Az önkéntesek a porták környékét is rendbe tették, és a régi házak berendezési tárgyait is megtisztították a rájuk rakódott portól, pókhálóktól.

A program munkavédelmi előadással kezdődött, az Ügynökség 9 munkatársa mintegy 3 órát dolgozott. A szombati napon a kálócfai, a kávási és a zalalövői portát sikerült rendbe tenni.

Érdekesség, hogy ezen a napon az RFÜ valamennyi kollégája önkéntes küldetést teljesített, az Önkéntesség Európai Éve alkalmából ugyanis mindannyian választottak egy-egy hasznos tevékenységet a zalaegerszegi Önkéntes Centrum önkéntes lehetőségei közül.

T.Sz.É.

Tartalom megosztása: