keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Önkéntesség-kutatás a Budapesti Gazdasági Főiskolán (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Önkéntesség-kutatás a Budapesti Gazdasági Főiskolán (Videó)

2012 január 09 - hétfő
Egy nemzetközi pályázatnak köszönhetően a város önkormányzata és a BGF zalaegerszegi Gazdálkodási Kara 100 millió forint támogatást kapott egy olyan tanulmányi programhoz, ami az önkéntességet kívánja előmozdítani. A diákok tanulmányutakon és szakmai konferenciákon vehetnek részt, ahol széleskörű ismeretet kapnak a téma aktualitásairól.

Az Európai Unió 2011-ben az önkéntesség évében hirdette meg azt a nemzetközi pályázatot, amelynek segítségével a fiatalok figyelmét az önkéntességre irányítják. Zalaegerszeg mellett, többek között Anglia, Belgium, Dánia, Spanyolország egy-egy egyeteme kapta meg a lehetőséget, hogy csatlakozzon a programhoz, így összesen 12 partner 8 európai uniós országból vesz részt.

– A projekt célja, hogy az önkormányzat és a helyi felsőoktatási intézmény közösen keressen megoldásokat a jelenlegi társadalmi, gazdasági és környezeti problémákra -mondta Balaicz Zoltán alpolgármester.

A város önkormányzata 34, míg a BGF zalaegerszegi Gazdálkodási Kara 59 millió forint támogatást nyert el. A hallgatóknak lehetőségük lesz arra, hogy a partner országokban tanulmányozzák az önkéntességet, tanulmánytervet készítsenek a helyi problémák megoldásaira. Kutatásaik során vizsgálni fogják többek között az önkéntes munka hatását a munkanélküliségre.

DZsu/TS

Tartalom megosztása: