keresés a weboldalon

Önkormányzati sportfórum Zalaegerszegen (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Önkormányzati sportfórum Zalaegerszegen (Videó)

2014 október 10 - péntek
Harmadik alkalommal szerveztek Zalaegerszegen önkormányzati sportfórumot. Ezúttal Balogh Gábor kétszeres világbajnok öttusázó, Czene Attila olimpiai bajnok úszó, és Horváth Gábor kétszeres olimpiai és háromszoros világbajnok kajakozó volt a vendég.

Balaicz Zoltán alpolgármester azt mondta, bízik abban, hogy a fórumon zajló egyeztetések segítségével új irányokat szabhatnak majd a zalaegerszegi sportéletnek.

Horváth Gábor kétszeres olimpiai és háromszoros világbajnok kajakozó jelenleg Budapesten a 11. kerületben sportszakmai igazgatóként dolgozik. Mint mondta: jó rálátása van már az önkormányzati rendszerre, és arra is, hogyan lehet támogatni a különféle sportágakat.

Czene Attila olimpiai bajnok úszó, a Magyar Szabadidő Sportszövetség elnöke azt mondta, Magyarországon nagyon sok potenciális sportoló van, olyanok is, akik nem is tudják, hogy azok. Őket kell megszólítani elsősorban Zalaegerszegen is.

Balogh Gábor kétszeres világbajnok magyar öttusázó jelenleg a Magyar Diáksportszövetség elnöke. Ő szívügyének tekinti az utánpótlás-nevelést.

Az önkormányzat a jövőben még tervez hasonló találkozókat, hogy ezzel is segítse a város sportéletét.

N.D./B.P.

Tartalom megosztása: