keresés a weboldalon

Operát az Operából (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Operát az Operából (Videó)

2018 június 07 - csütörtök
Zalaegerszegre is ellátogat országjáró turnéja részeként a Magyar Állami Operaház. A négy előadásnak az Art mozi biztosít helyet. A részletekről ma tájékoztatták a sajtó képviselőit, ahol bemutatták azt a CD-gyűjteményt is, melyet könyvtáraknak ajándékoztak.

Az elmúlt 200 év legjavát foglalja össze a sorozat, ami 53 korongon 35 válogatott művet tartalmaz. A cél a komolyzenei műfaj népszerűsítése miközben a közönséget szeretnék ösztönözni a rendszeres zenehallgatásra. A hiánypótló kiadvánnyal csaknem 1000 intézmény gazdagodik. A zalai megyeszékhelyen dr. Vadvári Tibor alpolgármester vette át a hanghordozókat.

A Operaházat 35 év után újítják fel. Az épület bezárása és korszerűsítése lehetőséget ad arra, hogy együttesei 10 megyeszékhelyre, köztük Zalaegerszegre is elvigyék a „Puccini Itáliája” névre keresztelt évad esszenciáját – mondta Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója.

Az „Operát az Operából” első rendezvénye október 27-én egy szimfonikus est lesz, melyet november 17-én a Magyar Nemzeti Balett fellépése követ. A bérletek árusítása már elkezdődött.

Sz.É./K.M.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: