keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Orbán Viktor Zalaegerszegen

Zalaegerszeg címer
Hírek

Orbán Viktor Zalaegerszegen

2004 december 02 - csütörtök
A Fidesz Magyar Polgári Szövetség elnöke a párt országjáró népszavazási kampányának keretében nagygyűlést tartott Zalaegerszegen. A zsúfolásig megtelt Sportcsarnokban a kulturális program után elsőként dr. Gyimesi Endre polgármester, a város országgyűlési képviselője köszöntötte a megjelenteket és buzdított arra, hogy december 5-én menjenek el szavazni a zalaegerszegiek is és adják voksukat a két igen mellé.

Orbán Viktor arról szólt, hogy az erőt és a hitet tovább kell adni azoknak, akik még bizonytalanok és nem tudják igennel, vagy nemmel válaszoljanak a feltett kérdésekre. Meg kell győzni őket, mondta. A kórház privatizációval kapcsolatban azt emelte ki, hogy az egészségügyi intézményeket meg kell védeni. Az egészség nem üzlet. Ha a milliárdosok úgy gondolják, építsenek magánkórházakat, de a most köztulajdonban lévők ne kerüljenek magánkézbe.

„Az igen méltóvá tesz bennünket” – hangsúlyozta a Fidesz elnöke és hosszan érvelt amellett, miért kell igennel szavazni a kettős állampolgárságra. Sorsdöntő népszavazásról van szó, a határon túli magyarok bíznak abban, hogy ezt a lehetőséget az anyaországtól megkapják. Nemzeti ügyről van szó, 2 millió 8 ezer szavazatra van szükség, hogy győzzön az igen. Arra kérte a jelenlévőket, buzdítsanak mindenkit a két igenre a még hátralévő három napban.
Magyarország helyzetéről, a közállapotokról elmondta: ma a hatalmon lévők mindent pénzben mérnek, mintha az ország egy részvénytársaság lenne.

Ugyanakkor bizalmatlanság, tehetetlenség és céltalanság az, amivel az emberek a mindennapokban találkoznak. A 2002-es évet a hiszékenyég évének nevezte, amikor is sokan elhitték a Jóléti rendszerváltozás ígéreteit. Mint mondta, az elmúlt két és fél év alatt 3 ezer 500 milliárddal nőtt az államadósság. Hová lett ez a pénz, kérdezte a volt miniszterelnök és azokról az eredményekről szólt, melyet 1998 és 2002 között ért el az ország. Ma pedig a kormánypártok részéről csak arról hallani, mit, miért nem lehet megtenni. Ezért elégedetlenek az egészségügyiek, a gazdák, a vállalkozók.
Orbán Viktor elítélte a közpénzen folyó negatív kampányt és arra kérte a liberálisokat, a szocialistákat, hogy gondolják át még egyszer és álljanak ők is az igenek mellé.

Tartalom megosztása: