keresés a weboldalon

Orosz pénzügyi szakemberek Zalaegerszegen (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Orosz pénzügyi szakemberek Zalaegerszegen (Videó)

2012 október 05 - péntek
Az „Oroszországi Pénzügyi Szakemberek Egyesületének” delegációja látogatott ma Zalaegerszegre, Nagyezsda Szergejevna Makszimova, az Oroszországi Föderáció Állami Duma képviselőjének vezetésével. Ebből az alkalomból a Városi Hangverseny-és Kiállítóteremben konferenciát tartottak, melyen a város vezetői, a kormánymegbízott, gazdasági főiskolai hallgatók, illetve az önkormányzat gazdasági és pénzügyi szakemberei vettek részt. A találkozó legfőbb célja a további kapcsolatépítés volt.

Elsőként a rendezvény moderátora, Horváth István a Szurgut és Zalaegerszeg közötti együttműködést ismertetve arra emlékeztetett: a kapcsolat részeként idén Szurgutban Magyar Konyha Napokat és Pálinkafesztivált rendeztek, a befektetési lehetőségeket illetően elkezdődtek a tárgyalások, s most nyáron 134 gyermek látogatott 4×10 napra Zalába, melynek során a megyét is megismerhették.
 

Gyutai Csaba polgármester előadásában Magyarország aktuális gazdaságpolitikai helyzetét elemezte. Mint fogalmazott, hazánk nincs túl jó helyzetben, ami elsősorban a múlt öröksége. Szólt a felhalmozott államháztartási hiányról, az eladósodott helyhatóságokról, s utalt arra, hogy a 2010-es választásokat követően fenntartható gazdasági pályára állt az ország. Zalaegerszeget illetően pedig megjegyezte, hogy hazai viszonylatban az egyik legjobban gazdálkodó, s minimális hitellel működő város. 

A tanácskozást követően a házigazdák a vendégeket egy autóbuszos városnézésre invitálták. 

 V.N./N.G. 
 Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: