keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Országos diákfotó kiállítás a Landorhegyiben (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Országos diákfotó kiállítás a Landorhegyiben (Videó)

2012 november 28 - szerda
Az idei országos diákfotó pályázat legjobb alkotásaiból nyílt kedden kiállítás a Landorhegyi általános és sportiskolában. A pályázatot évről-évre a „Fényképezés a Vizuális Nevelés Szolgálatában Alapítvány” hirdeti meg, mindig más-más tematikával. Idén a „kezek”, a „tél” és a „makró”-k, vagyis a közelképek megfogalmazása volt a feladat. A landorhegyis diák-fotósok ezúttal az országos rangsor 8. helyén végeztek.

A kereken száz kiállított fotó arról tanúskodik, hogy a gyerekek meglepően sokat látnak a világból – és azt lencsevégre is kapják. Az egyik diákfotóst ezúttal a „kezek” témaköre ragadta meg; maga sem tudja, hogyan kezdett fotózni. Szirmai Bendegúz azt mondja: édesapjától leste el az alapvető fogásokat, mert kirándulásaik során számos szép tájat fényképeztek.


A kiállítást megnyitó művész-tanár, Szényi Zoltán szerint az a legfontosabb, hogy a fiatalok ne csak nézzenek, hanem megtanuljanak látni is.


A Landorhegyiben egyébként 20 éve működik fotó-szakkör, és a gyerekek, sajátos látásmódjukkal mindig tudnak meglepetésekkel szolgálni – mondja a szakkör vezetője, Gedeon Tamás. A pedagógus azt is hozzátette: sajnos a technikai feltételek nem igazán megfelelőek, mert az eszközök java bizony elavult. A diákok azonban, a maguk rugalmas megközelítésével ezt a nehézséget is áthidalják.


Az országos diákfotó-kiállítás december 7-ig látható a Landorhegyi iskolában.

yr/N.G.

Tartalom megosztása: