keresés a weboldalon

Országos Hip-Hop Kulturális Egyesület alakult Zalaegerszegen (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Országos Hip-Hop Kulturális Egyesület alakult Zalaegerszegen (Videó)

2014 január 20 - hétfő
Megalakult az Országos Hip-Hop Kulturális Egyesület Zalaegerszegen. A civil szervezet azt szeretné, ha a városban, a megyében és országos szinten is nagyobb szerepet kapa a zenét, táncot, öltözködési stílust is magában foglaló hip-hop kultúra. Az alakuló ülésen többek között a Punnany Massif és a Hősök együttes tagjai is részt vettek.

Az elmúlt években a zalaegerszegi fiatalok körében egyre nagyobb az igény a hip-hop kultúrára, kéréseikkel több esetben is az önkormányzathoz fordultak –tudtuk meg Balaicz Zoltán alpolgármestertől.

A civil kezdeményezés a jövőben pályázati források felhasználását, több megjelenési lehetőséget biztosít majd a hip-hop kultúra népszerű képviselőinek, de az egyesület célja, hogy olyanokat is támogatassanak, akik még csak pályájuk elején tartanak – mondta Bognár Ákos, a Zalaegerszegi Ifjúsági Kerekasztal elnöke.

Az alakuló ülés résztvevői jó lehetőséget látnak az egyesület magalakulásában és stílusirányzat képviselőinek összefogásában is – tudtuk meg Farkas Rolandtól.

Az Országos Hip-Hop Kulturális Egyesület tervei között szerepel egy fesztivál is, amit Zalaegerszegen fognak megrendezni.

DZsu/T.S.

Tartalom megosztása: