keresés a weboldalon

Országos kollégiumi Ki Mit Tud?

Zalaegerszeg címer
Hírek

Országos kollégiumi Ki Mit Tud?

2010 június 28 - hétfő
Kollégisták számára hirdetett felmenő rendszerű Ki Mit Tud?-ot az Oktatásért Közalapítvány pályázati keretre támaszkodva. A keszthelyi megyei és szombathelyi regionális fordulók után a közelmúltban Kaposváron került sor az országos döntőre, ahova hat mindszentys fiatal is bejutott ének és hangszeres zene kategóriákban, tájékoztatta lapunkat Domján Zsuzsanna kollégiumi vezető, a szereplők kísérő tanára.

A verseny célja, hogy a kollégisták között megbújó tehetségek bemutatkozási lehetőséget kapjanak, illetve a különböző intézmények között kapcsolatok alakuljanak ki. Szóló és csoportos produkciókkal lehet nevezni, vers, próza, színjátszás, ének, hangszeres zene, tánc és egyéb kategóriákban.

A mindszentysek hangszeres egyéni és zenekari produkcióval, valamint ének duettel szerepeltek a regionális döntőben, ahonnét ez utóbbi kettő előadást nyerte el a továbbjutást. Név szerint Csiszár Katalin, Jager Virág, Horváth Márk, Kancsal Ákos, Lukács Bálint és Vigh Dániel. A lányok könnyűzenével végül az országos harmadik helyet érdemelték ki (felkészítőjük Pánczél Kristóf).

Domján Zsuzsanna elmondta, az érettségi vizsgák végeztével, június 23-án zárta a végzősök előtt kapuit a diákotthon. De továbbra is itt kapnak elhelyezést a Pápáról érkezett sporttáborozók, akik csereüdültetés keretében nyaralnak Zalaegerszegen. Az iskola a helyszíne a búcsúszentlászlói tagintézmény hittantáborának.

A nyáron egy klubhelyiség kialakításával szeretnék a kollégisták közösségi és kulturális terét bővíteni. A munkálatokat hamarosan megkezdik. Egyéb információként a vezető még hozzátette, koedukált intézményüket a családias légkör és a felekezeti életmód jellemzi. Azon lányok és fiúk, akik ezen vonásokat közel érzik magukhoz még korlátozott számban jelentkezhetnek a néhány szabad férőhelyre.

(Zala-Lap, b. k)

Tartalom megosztása: