keresés a weboldalon

Országos Kötélugró Bajnokság Zalaegerszegen

Zalaegerszeg címer
Hírek

Országos Kötélugró Bajnokság Zalaegerszegen

2009 december 01 - kedd
November végén Zalaegerszeg adott otthont az Országos Kötélugró Bajnokságnak. A Liszt-iskola tornatermében 13 csapat állt rajthoz serdülő, ifjúsági és felnőtt korcsoportban, gyorsasági és szabadon választott két köteles csapat gyakorlat kategóriákban. Ferenczy Csaba, a MAKÖSZ elnöke elmondta, tapasztalata szerint, mind a verseny, mind a szabadidős sport terén visszaesés van az utóbbi években, bár jelenleg betegség miatt mondták vissza többen a részvételt.

Nem volt oka panaszra Kovács Zsuzsannának, a helybeli Speed Kötélugró Klub elnökének, ugyanis „lányai – fiai” hozták a formájukat, melyet szépen csillogó kupákkal értékelt a zsűri. Az 1996 óta egyesületi keretekben edző zalaegerszegi kötélugrók már világbajnoki győzelmet is magukénak tudhatnak, számos magyar diákolimpiai bajnoki cím mellett. A most elért magyar bajnoki címeket is megérdemelten söpörték be.

Kétköteles versenyben felnőtt kategóriában a zalaegerszegi A csapat lett a bajnok (Laczkó Nikolett, Nagy Ibolya, Tóth Dániel), második helyen pedig a helyiek B csapata (Karakai Tímea, Kondákor Miklós, Kónya Máté), végzett. Ifjúsági korcsoportban szintén az első és második helyet szerezték meg a hazaiak (Farkas Alexandra, Horváth Vivien, Kovács Réka Fruzsina, illetve Doszpod Stefánia, Kondákor Anna, Tolvaj Nóra).

A serdülőknél ezüstérmet értek el a megyeszékhelyi Törpillák (Horváth Boglárka, Kovács Klaudia, Remi Martina). Gyorsasági versenyben az V. és VI. korcsoportban büszkélkedhetünk zalaegerszegi magyar bajnokkal Vida Viktória és Kónya Máté személyében, míg Tóth Dániel ezüstérmes lett.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: