keresés a weboldalon

Országos lövészbajnokság Zalaegerszegen (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Országos lövészbajnokság Zalaegerszegen (Videó)

2015 szeptember 21 - hétfő
A Zalaegerszegi Polgári Lövész Egylet rendezi idén a junior és ifi országos bajnokságot az 50 méteres puska és pisztoly versenyszámban. A zalai megyeszékhely mintegy 400 versenyzőt lát vendégül. A verseny a hétvégén kezdődött.

30 lőálláson versenyeznek az ország legjobbjai. A világszínvonalú csúcstechnikát a Magyar Sportlövők Szövetsége biztosította. A lőtér állapotát azonban Zalaegerszegi Polgári Lövész Egyletnek kellett rendeznie, azért, hogy megfelelő körülményeket tudjanak biztosítani a rangos sporteseménynek – mondta Góra Balázs, a Zalaegerszegi Polgári Lövész Egylet elnöke.

Az országos bajnokságra ellátogatott Sinka László, a Magyar Sportlövők Szövetségének főtitkára. Elmondása szerint jó adottságokkal rendelkezik a zalaegerszegi lőtér, de a későbbiekben felújításra szorul. Ezért a lehetőségekről sajtótájékoztatón egyeztetett a megyeszékhely polgármesterével.

Balaicz Zoltán a sajtótájékoztatón elmondta: fontosnak tarja a sportegyesületek támogatását. Azt szeretné, ha Zalaegerszeg a sportlövészet területén is országosan elismertté válna.

Az OB ezzel a hétvégével nem ért véget. Jövő héten rendezik Zalaegerszegen a kisöbű szabadpuskás versenyeket, ahol az olimpiára készülő versenyzők, így Sidi Péter, Péni István és Szabián Norbert is részt vesznek.

DZsu/I.G.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: