keresés a weboldalon

Országosan az elsők között

Zalaegerszeg címer
Hírek

Országosan az elsők között

2009 december 08 - kedd
A már megszokottnak számító papírgyűjtési akció mellett idén először kampányszerűen gyűjtötték a használt elemet és az elektromos hulladékot a Petőfi tagiskolában. A Re’lem Nonprofit Kft. felhívása nyomán megrendezett országos verseny több kategóriájában is kitűnő eredménnyel zárt az intézmény, minek köszönhetően a pénzbeli- és tárgyjutalmak sem maradtak el.

A versenykiírás nyomán még a tavasz folyamán mozgósította diákjait az intézmény – tudtuk meg Csányi Nórától, az akciót összefogó pedagógustól -, s az öt nap alatt összesen 556 kilogramm szárazelemet és 247 kilogramm elektromos hulladékot sikerült összegyűjteni.

A szárazelemgyűjtés kategóriában így országosan a második helyet szerezte meg az iskola – melyet 200 ezer forinttal jutalmaztak a verseny kiírói -, míg az e-hulladék tekintetében az első helyen végeztünk. A nyeremény ez esetben egy laptop volt.

A készpénzen – azt kiegészítve – kengoo jump cipőket vásárol az iskola, s mindkét tagintézményben elindítja ezt az új sportfoglalkozást. A többi kategóriában is előkelő helyezések születtek: a Petőfi-iskola 7. a osztálya lett országosan a második legtöbb használt elemet gyűjtő osztály, nyereményük egy 40 ezer forint értékű színházlátogatás volt.

De díjazták a legtöbb használt elemet gyűjtő osztályok osztályfőnökeit is, az e kategóriában megszerzett második helyezéssel egy 20 ezer forint értékű könyvutalványt tudhat magának a már említett osztály, amit a gyerekek év végi jutalmazására fordítanak.

A sor azonban még itt sem ért véget, ugyanis a legtöbb elemet gyűjtő diák kategóriában az első 150 (!) gyereket jutalmazták – köztük sok petőfis diákot. A kitűnő egyéni eredményeknek köszönhetően többen digitális fényképezőgépet akaszthattak a nyakukba, mások bluetooth headset készülékeket, elemtöltőket, vagy éppen zseblámpákat nyertek.

Hogy az idei eredményeket is felülmúljuk, a következő megmérettetésre már szeptemberben felhívtuk a Belvárosi iskola mindkét tagintézményében a szülők figyelmét, a gyűjtés – és ezzel együtt a tudatos környezetvédelem – folyamatos az otthonokban – tette hozzá Csányi Nóra. – Nem titkolt célja az intézménynek, hogy a közeljövőben részt vegyen a diákok környezettudatos magatartását szem előtt tartó ÖKO-iskola programban, ennek pedig fontos eleme a már folyamatban lévő gyűjtési akció.

(Zala-Lap, S. P.)

Tartalom megosztása: