keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Őrzik veretlenségüket

Zalaegerszeg címer
Hírek

Őrzik veretlenségüket

2009 november 08 - vasárnap
PVSK Pannonpower – Zalakerámia ZTE 74-97 (17-25, 12-25, 24-19, 21-28). NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés. Pécs, 1500 néző. Jv.: Földházi, Győrffy, Gorka.PVSK: Eilingesfeld (2), Ross (16/6), Bojovics (7/3), Lakatos (4), Helbich (20/3). Csere: Ruják (6), David (16), Hosszú(3/3), Kovács, Lepsényi, Czigler, Boros. Vezetőedző: Kmézics Zorán.

ZTE: Hinnant (17/3), Watson (24/6), Kámán (8/3), Wilson (22/6), Trepák (12/6). Csere: Gáspár (2), Simon, Tóth Á. (8), Baki (4), Délity. Vezetőedző: Völgyi Péter. Szakmai tanácsadó: Patonay Imre.

Az első percekben még fej-fej mellett haladt a két csapat, a vendégek fokozatosan vették át a játék irányítását. A ZTE jól védekezett és támadásai is pontokat érők voltak. A lepattanó labdákat is jól szedték, két negyed után biztosan vezettek.

A nagyszünet után egy jóval agresszívebb Pécs lépett pályára. A hazaiak letámadással megzavarták az addig magabiztos kék-fehéreket, és 9 pontra fezárkóztak. A pécsiek éledező reményeit Watson hárompontosai hűtötték le. A befejező negyedben ismét a vendégek irányítottak, taktikus játékkal újabb idegenbeli győzelmet arattak. Ezzel továbbra is őrzik veretlenségüket.

Vélemények

Bodrogi Csaba a ZTE sportigazgatója: – Védekezésben és támadásban egyaránt fegyelmezetten játszottunk, főleg ennek köszönhetjük sikerünket.

Völgyi Péter, a ZTE vezetőedzője: – Az első két negyedben támadásban és védekezésben egyaránt jó teljesítményt nyújtottunk. A nagyszünet után a Pécs egy alacsonyabb szerkezettel megzavart minket. Watson jókor dobott kosaival azonban ismét megnyugtató lett az előnyünk, nagyon értékes győzelmet arattunk idegenben.

Kámán Tamás, a ZTE játékosa: – Az első két negyed egyértelműen a miénk volt. A nagyszünet után több buta hibát követtünk el, eladtunk több labdát. Watson kosarai nagyon jókor jöttek, megnyugtatták a csapatot. Köszönjük a szurkolóknak a buzdítást nagyon sokat segítettek.

(Zala-Lap, B. I.)

Tartalom megosztása: