keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Összefogás kell

Zalaegerszeg címer
Hírek

Összefogás kell

2004 november 11 - csütörtök
Sokan keresik Tóth Gézát, a ZTE FC Rt. elnökét. Az újságírók és a szurkolók is azt kérdezik; van-e perspektívája a csapatnak? Mekkora a baj?

– Egyértelmű célunk a túlélés, ami nem lesz könnyű – mondja Tóth Géza. – Amikor átvettük a ZTE-t őszintén nyilatkoztunk, a nyilvánosság elé tártuk, hogy mennyi a klub adóssága. Aki minket sumákolással vádolt, nem mond igazat. Egyértelműen közöltük, nagy a baj, s ebből csak összefogással lehet kilábalni.
– Sikerül a novemberi fizetéseket utalni a játékosoknak, s a ZTE alkalmazottainak?
– A fizetési kötelezettség minden hónap 10-e körül válik esedékessé. Remélem napokon belül sikerül fizetnünk.
– Igaz, hogy a ZTE-től eltávozott játékosnak is tartozik a gazdasági társaság? Sőt Kenesei Krisztián, a ZTE feljelentését fontolgatja?
– Krisztián ügyvédjén keresztül és személyesen is jelezte felém, hogy az egykori szerződésében szerepelt összegre igényt tart. Nemcsak neki, hanem több, már a ZTE-től eltávozott játékosnak is tartozunk.
– A sokat emlegetett összefogást tapasztalja-e? Érzik-e a szponzorok, a szurkolók, hogy drámai a helyzet?
– Azt a pénzmennyiséget, amely a mi csökkentett tervünk szerint megmenthetné a csapatot, nem látom. A szűkebb és szélesebb körben a beszélgetések, és megszólítások megtörténtek a szponzorok felé. A támogatók nem elutasítóak. A pénzek megérkezésével azonban gondok vannak. A szponzorok, akik egykor a csapat támogatói voltak, azokat egy hónap alatt megnyerni nem lehet, de nekünk gyorsan kell a pénz, mert nagy a baj.
– Mennyi pénz kellene az rt-nek, hogy egy rövid ideig lélegzethez jusson?
– Nagyon sok. Csak érzékeltetni szeretném a helyzetünket. Az örökölt adósság és a várható állományunk 40 százalékát december 31-ével rendeznünk kell. Ha nem sikerül megoldani, annak nagyon komoly következményei lesznek.
– A nehézségek ellenére a játékosok teszik a dolgukat, sorra nyerik a mérkőzéseket. Mennyiben segíti ez a munkájukat?
– Nagyon. Le a kalappal a fiúk előtt. Remélem a jó szereplés anyagi oldalon is kamatozik majd – válaszolja Tóth Géza.

Tartalom megosztása: