keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Összefogtak a roma vezetők

Zalaegerszeg címer
Hírek

Összefogtak a roma vezetők

2005 október 20 - csütörtök
Kisebbségi önkormányzatok, valamint civil szerveztek vezetőinek szerveztek fórumot a zalaegerszegi CKÖ irodájában, ahol a jövő évi választásokkal kapcsolatos lehetőségek és problémák kerültek napirendre.

Bogdán János, a zalaegerszegi CKÖ elnöke és Bogdán István, a Mi útunk Regionális Független Cigányszövetség elnöke elmondta: nem titkolják, már készülnek a következő választásokra, s fontosnak tartják, hogy a megyében élő romák úgy éljenek választási jogukkal, hogy később ne bánják meg a leadott voksukat. Éppen ezért feltett szándékok, hogy felkészülten várják a 2006-os választásokat, a zalai közéletet pedig megtisztítják azoktól a roma képviselőktől, akik csak ígérgetnek, de közben semmit nem tesznek az itt élő cigányságért.

A mostani fórumra azok a vezetők kaptak meghívást, akik a roma érdekképviselet területén meghatározó szerepet látnak el. Zala megye valamennyi térségéből és választókerületéből érkeztek vendégek, így az ülés résztvevői együtt határozták meg a jövőbeni célokat, melynek alapja csakis a közösen elvégzett munka lehet, szögezte le Bogdán János. Megtudtuk, elengedhetetlennek tartják, hogy folyamatos párbeszédet folytassanak a megyei romákkal, hiszen a közelgő választások miatt egyre több hamis ígéret „zúdul a nyakukba”, melyet megfelelően kell kezelniük.

A roma vezetők szerint egyre markánsabb tényezővé válik a cigányság a politikai palettán, vagyis arról is dönteniük kell a közeljövőben, hogy a 2006-os választásokra kivel köt szövetséget a cigányság, vagy esetleg önálló listát állít. Ezt követően egyébként havi rendszereséggel találkoznak majd a fórum résztvevői, akik mindannyian egyetértenek abban, hogy akad bőven tennivalójuk a jövő évi választásokig.

Tartalom megosztása: