keresés a weboldalon

Összegyűjtötték (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Összegyűjtötték (Videó)

2017 augusztus 09 - szerda
Szerdán adták át a Magyarok Kenyere nevű országos búzagyűjtő akció során összegyűjtött terményt Ságodban. A jótékonysági programban idén a tavalyinál kevesebbet adakoztak a gazdák a rosszabb termésátlag miatt. Ugyanakkor sokkal több a résztvevő, mint korábban.

Kálóczi László is elhozta felajánlását a zalaegerszegi gyűjtőhelyre. Mint mondja, tavaly többet tudott adni, idén azonban az aszályos időjárás ennyit tett lehetővé. Örömmel csatlakozott a kezdeményezéshez, mert tudja, hogy jó célt szolgál az összefogás.

A gabonát az aratás kezdetétől várták a ságodi gyűjtőponton, az átvétel szerdán zárult. Az akció sikerét bizonyítja a nagyszámú felajánlás – mondta Tolvaj Márta alpolgármester.

A gazdák 50 és 750 kilogramm közti mennyiséget hoztak, ami a Tüskeszentpéteri Malomba kerül végül. Idén 65-en adakoztak, ami a rendezvény egyre nagyobb ismertségének is köszönhető – jelezte Gyergyák Szabolcs mezőgazdasági vállalkozó.

Zala megyében ezen kívül két helyen zajlott gyűjtés: Csörnyeföldön és Zalaszentgróton. Az ország összes régiójából, így Zalából is a Veszprém megyei Nemeshany községbe kerül az összegyűjtött búza, amit augusztus 13-án vasárnap öntenek össze. Az őrlés után elkészült lisztből sütik majd a Magyarok Kenyerét augusztus 20-án. A további liszt, és kenyér a gyermekeket segítő szervezetek révén jut el a rászorulókhoz.

Sz.É./F.M.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: