keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Összevonták a könyvtárakat (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Összevonták a könyvtárakat (Videó)

2013 január 08 - kedd
Az olvasókat a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár várja január elsejétől Zalaegerszegen. Egy jogszabályi változás miatt összevonták a Landorhegyi és a Deák téri bibliotékát. Így a színház mellett a másik legnagyobb kulturális intézménye lett a megyének.

Még a decemberi közgyűlésen döntöttek arról a képviselők, hogy összevonják a város két legnagyobb könyvtárát. A változtatásra egy jogszabály kötelezte az önkormányzatot- fogalmazott Balaicz Zoltán alpolgármester. 

Egy olyan intézmény jött létre, amely egyesíti a két könyvtárat, valamint 4 fiókkönyvtárat és a Keresztury Házat. Majdnem 400.000 ezer könyvtári dokumentumot kezelnek és 235 települést látnak el olvasnivalóval- tudtuk meg Kiss Gábortól, a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár igazgatójától.

Az ígéretek szerint az olvasók az átalakulásból semmit nem vesznek észre. A vezetők arra is törekednek, hogy az intézményegységek megőrizzék sajátosságaikat és ezután is meg tudják tartani hagyományos rendezvényeiket. Így például folytatódik a József Attila Tagkönyvtár Örömkör elnevezésű programsorozata is- hangsúlyozta Nitsch Erzsébet tagintézmény-vezető.

Az átalakulással közel 10.000 olvasója lett a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárnak. Ők bővebb információt a bibliotékák internetes oldalán találnak. 
S.Z./N.G.

Tartalom megosztása: