keresés a weboldalon

Összhangban (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Összhangban (Videó)

2016 szeptember 21 - szerda
Több, mint két éve megálmodott kötetet mutattak be kedden a Városházán. A Koboldmesék című mű három alkotó közös munkáját jegyzi. Főző Laura írása nyomán a bábfigurákat Dávid Anita készítette a versbe foglalt történethez. Őket Mészáros T. László keltette életre fotóival.

A sajtótájékoztatón Balaicz Zoltán formabontó kötetként jellemezte a könyvet. Mint mondta, a Koboldmesék visszanyúlik a klasszikus mesevilágba. Főző Laura a könyv szerzője szerint a történet egyik fő célja, hogy egy kobold tettein keresztül tanítson.

A történetben 21 bábfigura jut szerephez. Közülük a főhőst már jóval korábban megalkotta Dávid Anita bábkészítő.

Dávid Anita szerint nagy kihívás mások gondolatait formába önteni. A képi megvalósítást is számtalan próbafelvétel előzte meg – tájékoztatott Mészáros T. László, aki végül a fotózás helyszínéül a tavaszi természetet választotta.

Mészáros T. hozzátette még: voltak jelenetek, melyek több órás utómunkát igényeltek. Ilyen például a fatörzsben játszódó epizód, melyre nagyon büszke.
Emellett egyedi ötletnek tartja, hogy – a mesevilágot tovább gondolva -, a történet végén az alkotók bábfiguraként mutatkoznak be.

Gy.A./P.B.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: