keresés a weboldalon

Őszi kavalkád (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Őszi kavalkád (Videó)

2017 szeptember 04 - hétfő
Vadpörkölt- és Borfesztivált rendeztek hétvégén Zalaegerszegen. Az esemény legfőbb célja a térség vadászati értékeinek bemutatása volt. Az ínyenc falatok és a borutca mellett a könnyűzenei programok is népszerűnek bizonyultak.

Fesztiváli hangulat uralkodott a belvárosban. A Zalai Terítéket immár hagyományosan szeptember első hétvégéjén tartották. A háromnapos kavalkád kiemelt eseménye a jótékonysági főzés volt. A civil szervezetek, egyesületek, cégek és baráti társaságok a vadételek szinte kimeríthetetlen tárházát mutatták be. Hosszú Ferenc és Koltai Zsolt csapata is lelkesen készítette a különféle ételeket.

A több, mint 80 csapat – minden rekordot megdöntő – másfél millió forintot gyűjtött össze. A bevételt idén is nemes célra fordítják. A résztvevők a 2013-ban alakult Akarattal és Hittel Alapítványt támogatják. A szervezet kiemelt tevékenysége az egészségügyi tájékoztatás, a befolyt összeget azonban a kórház Onkológiai osztályának eszközbeszerzésére szánják – mondta Dr. Máhr Károly, az alapítvány elnöke.

A gasztronómiai értékekkel teli rendezvényen az ínyencségek mellett a Zalai 47. Honvédzászlóalj Hagyományőrző Egyesület hadibemutatót tartott. A 17 tagot számláló szervezet fontosnak tartja a történelem megismertetését a fiatalabb generációval – hangsúlyozta Tuboly Kálmán egyesületi elnök.

A Széchenyi téri csatajelenet után a színpadon folytatódtak a programok. Táncegyütteseknek és zenei produkcióknak egyaránt tapsolhatott a közönség.

Gy.A./E.K.

Fotó: Seres Péter

 

Tartalom megosztása: