keresés a weboldalon

Őszi programok a József Attila könyvtárban

Zalaegerszeg címer
Hírek

Őszi programok a József Attila könyvtárban

2008 szeptember 25 - csütörtök
Október 6-a és 12-e között, az Országos Könyvtári Napok keretében minden korosztály számára külön porgrammal készülnek a József Attila Városi Könyvtár munkatársai. De nemcsak ezen a héten várják gazdag kínálattal a régi és leendő olvasókat, az intézmény hagyományos rendezvényei is kezdetüket veszik, jubileumi eseményekkel kiegészülve. Mindezekről sajtótájékoztató kereténben is fel kívánták hívni az érintettek, elsősorban a környékbeli lakosság figyelmét.

– Az idén 45 éves a könyvtárunk, ezen évfordulót is az országos program keretében kívánjuk megünnepelni – tájékoztatott Kereki Judit, a könyvtár munkatársa, a programsorozat felelőse. – Ezért a hét nyitánya szakmai konferencia lesz, melyre a városi és városkörnyéki könyvtárak vezetőit várjuk. Az új szolgáltatásként, az elektronikus ismeretek és a mozgókönyvtár kerülne fókuszba.

Délután a nagyközönség számára egy tiniknek, az idei könyvtári napokkal leginkább megcélzott közönségnek szóló reneszánsz programmal, Hidán Csaba előadásával nyílik az egész hetes rendezvénysorozat. De ez nem jelent kizárólagosságot a kínálatban.

Október 8-án a babákat és mamáikat várják délelőtt, hogy a mondókák, mesék, versek fontosságáról hallgassanak értekezést. Ezen a napon bírálják el a közelmúltban kiírt „Baba – pillanatok, mosolyok, mimikák, arcok” fotópályázatot is.

Október 9-én prózamondó versenyen – melynek témája a Nyugat nemzedéke -, mérhetik össze tudásukat a középiskolások. Másnap délelőtt az alsósok számára rendeznek szellemi vetélkedőt, ahol a feladatok a könyvtár rendszere körül forognak.

A hűséges olvasókat és a könyvtár támogatóit várják vendégsége október 11-én délelőtt kötetlen beszélgetésre, és egy kis zenés programra. A hét utolsó napján évi kivételes alkalomként délelőtt nyitva lesz a könyvtár. Játszóházat szerveznek, ahol mese illusztrációkat lehet készíteni és a „Szoknyamese” című bábelőadásnak tapsolni. Olvasócsalogató lehet az az ajánlat is, mely szerint egész héten ingyenes beiratkozási lehetőséget kínálunk, mondta Nitsch Erzsébet, a könyvtár vezetésével megbízott igazgatóhelyettes.

Hozzátette: az idén nem 100, hanem 45 forintos áron kínálják a nyári leltár során kiselejtezett, illetve az olvasók által felajánlott ajándék köteteket az ősz végi börzén. Az így befolyt összeget is a folyamatos állománymegújításra fordítják majd. Folytatni kívánják a tavaly nagy érdeklődésre számot tartó számítógép használói képzést is, mely során a résztvevők nemcsak az Internettel, hanem az elektronikus ügyintézéssel is megismerkedhetnek.

Az aktuális programok megtalálhatók az intézmény honlapján, a www.javk.hu oldalon is. (Zala-Lap Kft., B. K.)

Tartalom megosztása: