keresés a weboldalon

Őszikék – idősbarát program (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Őszikék – idősbarát program (Videó)

2016 szeptember 28 - szerda
Az idősek világnapjára készül Zalaegerszeg. Szeptember 28-tól október 25-ig különféle kulturális, sport és közéleti programok várják ezt a korosztályt.

Zalaegerszeg méltán érdemelte ki három évvel ezelőtt az Idősbarát Önkormányzat Díjat – hangzott el azon a sajtótájékoztatón, ahol az októberi programokat ismertették. Balaicz Zoltán polgármester fontosnak tartja, hogy a város lakói ennek a korosztálynak kifejezzék elismerésüket és megbecsülésüket. A nemzedékek összefogása jó példa lehet más település számára is.

Az önkormányzat három saját fenntartású nyugdíjas klubja mellett közel húsz civil szervezet működik a városban. Velkey Péter humánigazgatási főosztályvezető elmondása szerint mindegyik szoros kapcsolatot ápol a városvezetésessel. A nyugdíjasoknak szánt rendezvényeken több százan vesznek részt idén is.

A sorozat nyitányaként szerdán művészeti vetélkedőt tartottak a Keresztury VMK-ban. Jövő héten hétfőn meglepetés előadás várja ugyanitt az érdeklődőket. Október 6-án az idősügyi Tanács volt elnökére emlékeznek egy túrával és ugyanezen a napon a Senior Akadémia fogadja a vendégeket a Gazdálkodási Egyetem zalaegerszegi karán. A hónap végi zárórendezvényen elismeréseket adnak át a Városi Hangverseny- és kiállítóteremben, valamint díszoklevéllel köszöntik a nyugdíjas pedagógusokat.

M.E./E.K.

Tartalom megosztása: