keresés a weboldalon

Ovis kosárlabda Egerszegen

Zalaegerszeg címer
Hírek

Ovis kosárlabda Egerszegen

2009 október 12 - hétfő
Speciális rávezető mozgásokkal és labdaügyesség fejlesztéssel kívánják a Kis utcai óvoda sportcsoportjával megszerettetni a kosárlabdasportot. Az önkormányzat és a ZTE KK támogatása és partnersége mellett október elején kezdődtek az edzések Rózsás Gábor vezetésével az Ostoros Károly Csarnokban.

A programot bemutató sajtótájékoztatón Balaicz Zoltán, önkormányzati képviselő elmondta: az oktatási és ifjúsági bizottság a nyár elején tárgyalta és 200 ezer forinttal támogatta a kiemelt projektet. A szezon egészében, heti egy alkalommal edz az érintett 30 középsőcsoportos kisgyerek.

Mivel nagy volt a fogadókészség a szülők részéről és a klub is támogatta az elképzelést, valószínűleg nemcsak ennek az egy évnek a sajátossága lesz ez a képzési lehetőség. A fenti véleményt erősítette meg Makovecz Tamás, aki nemcsak képviselőként, hanem érintett szülőként is lelkesen fogadta a kezdeményezést.

Bodrogi Csaba, a ZTE KK sportigazgatója elmondta, bár a kosárlabda speciális elemeit 8-10 éves korban lehet tanítani, de a labdaügyesség fejlesztést és a sportág iránti későbbi elkötelezettséget már ilyen kis korban el lehet kezdeni alapozni. Mindez, anyagi háttér nélkül nem lehetséges, ez jelen esetben rendelkezésre is állt. Speciális eszközként kisméretű labdákat, kisméretű palánkot, bójákat szereztek be, a gyereke egységes jelzőtrikója mellett.

Rózsás Gábor utánpótlásedző, szombathelyi példából kiindulva volt az ötlet felvetője. Speciális gyakorlatsorokkal készíti fel a gyerekeket, akiknek az életkoruknál fogva a testkoordináció önmagában is nehéz lehet, amihez labdaügyességet kell kapcsolni. Az edző pozitív tapasztalatokról számolt be, a lelkes hozzáállás és nagyszámú résztvevő mellett, a gyerekek figyelmére, koncentrációjára sincs panasz.

A tervek szerint a kis csapat ügyessége a jövőben a nagy csapat mérkőzéseinek szünetében is látható lesz majd.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: