keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Ovis sportnap karácsonyi ajándékként

Zalaegerszeg címer
Hírek

Ovis sportnap karácsonyi ajándékként

2005 december 15 - csütörtök
Az ovis sportnapoknak immár hagyományuk van Zalaegersze-gen, karácsony közeledtével azonban minden korábbinál nagyobb rendezvényre várták a kicsiket. Az önkormányzat sport-, valamint oktatási és ifjúsági bizottságának jóvoltából játszótérré változott a sportcsarnok teljes területe, önfeledt szórakozást biztosítva több mint 800 óvodásnak.

– A Mozdulj Egerszeg! program keretében szerveztük meg ezt a napot hagyományteremtő szándékkal. Zalaegerszeg mindig is híres volt sportszeretetéről, a sportrendezvények támogatásáról, ugyanakkor számos élvonalbeli sportegyesülettel büszkélkedhetünk.

A város vezetői a helyi sportszakemberekkel karöltve hiszik, hogy kisgyermek korban kell kifejleszteni a mozgáskultúra iránti vágyat. Ebből az apropóból rendeztük meg nagyszabású ovis sportnapunkat. Nagy örömünkre 16 óvoda fogadta el meghívásunkat, Lendváról is érkeztek gyerekek. Számításaink szerint mintegy 800 óvodás játszik itt ma együtt, azaz a zalaegerszegi ovisok kétharmada – igyekezett a nagy zsivajban tudtunkra adni a részleteket Lang Erika, az önkormányzat sportosztályának munkatársa.

– Számtalan lehetőséget kínál ma a sportcsarnok a játékra. Három légvárat fújtunk fel, ugrálhatnak, csúszdázhatnak bennük kedvükre a kicsik. Érkezett egy trambulin is, melyet ugyancsak kipróbálhatnak a gyerekek. Több sportegyesület képviselteti magát a rendezvényen. Futballisták, kosarasok, kung-fusok, birkózók, aerobikosok ösztönzik mozgásra az óvodásokat. A sportolók mellett bemutatóval készültek a napra a városi rendőrkapitányság, illetve a bűnmegelőzési centrum dolgozói is.

A sok-sok érdekesség egész délelőttre elfoglalta a gyerekeket. Egy-egy állomáshely kipróbálása között alig maradt szusszanásnyi idejük, mindezt azonban láthatóan nem bánták. Fáradhatatlanul rúgták a labdát, ugráltak, csúszdáztak, aerobikoztak, birkóztak egymással. Kitartásukat a Mikulás jutalmazta. (Zala-Lap Kft., F. M.; P. K. E)

Tartalom megosztása: