keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Ovisok mesejátéka (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Ovisok mesejátéka (Videó)

2011 április 02 - szombat
Meséktől volt hangos két napon át a Petőfi utcai óvoda. Második alkalommal hirdette meg az intézmény Mesejáték elnevezésű programját, melynek keretében idén a város tíz óvodájának csoportjai adtak elő meséket.

– „A mesében kékebb az ég, zöldebb a fű, és mégis minden igaznál igazabb.” Ortutay Gyula gondolatai vezéreltek bennünket, amikor megalkottuk Mesejáték elnevezésű rendezvényüket. A tavalyi sikerre való tekintettel idén is elküldtük felhívásunkat a város óvodáinak, és nagy örömünkre, ezúttal is szép számmal éltek a lehetőséggel. A Színházi Világnap alkalmából szerveztük a „Mesejátékot” – tudtuk meg Szőkéné Szente Júliától, a Petőfi utcai tagóvoda vezetőjétől.

Hetekig-hónapokig készültek az ovisok a bemutatkozásra, nem hiába. Színházban is megállták volna a helyüket a saját készítésű jelmezekkel és díszletekkel tarkított mesejátékok. A Kis utcai ovisok az eltévedt őzikék történetét elevenítették meg. Ebből láthatnak részletet a portált böngészők.

De nemcsak mesélhettek idén az óvodások, rajztudásukat is megcsillogtathatták. „Meserajz” címmel ugyanis képzőművészeti kiállítás csatlakozott a Petőfi úti óvoda programjához.

frau/T.S.

Tartalom megosztása: