keresés a weboldalon

Ovisportpályákat avattak (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Ovisportpályákat avattak (Videó)

2018 szeptember 24 - hétfő
Újabb két ovisportpályát avattak Zalaegerszegen. A beruházást az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány és az önkormányzat közösen finanszírozta.

A délelőtti kedvezőtlen időjárás miatt a Landorhegyi-óvodások a tornateremben mutatták be műsorukat. A Nemzeti Ovi-Sport Program 2011-ben indult. Azóta több, mint 300 pályát alakítottak ki országszerte, s a határon túl – mondta dr. Molnár Andrea, az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány elnöke.

A város 2013-ban csatlakozott ehhez a kezdeményezéshez. Azóta 8 intézményben építettek ilyen létesítményt. A tervek szerint 2020-ra valamennyi óvoda rendelkezik majd ezzel a mozgásfejlesztő lehetőséggel. A részletekről Balaicz Zoltán polgármester tájékozatott.

A Landorhegyi mellett a Kodály-óvodában is felavatták az új sportpályát. Ezek az újítások erősítik az intézményrendszer egészséges életmódra nevelő szemléletét – számolt be róla Békefiné Bertók Andrea, a Zalaegerszegi Landorhegyi Óvoda intézményvezetője.

A többfunkciós műfüves objektum használatához az óvodapedagógusok továbbképzésen vettek részt. Emellett lehetőség volt a szükséges, speciális eszközök megvásárlására is.

V.D./B.P.

Fotó: FOTOZALAEGERSZEG

Tartalom megosztása: