keresés a weboldalon

Ovizsaru program – Rendőr Robi és Rosszcsont Ricsi az óvodákban

Zalaegerszeg címer
Hírek

Ovizsaru program – Rendőr Robi és Rosszcsont Ricsi az óvodákban

2011 február 17 - csütörtök
Elindult Zalaegerszegen az ovizsaru program. A két bábfigura, Rendőr Robi és Rosszcsont Ricsi elsőként a Csillagközi óvodába látogattak el, hogy megtanítsák a kicsiknek, mit kezdjenek az idegenekkel, milyen veszélyek leselkednek rájuk, illetve, hogy miként közlekedjenek. Szívesen fogadták a gyerekek a játékos ismertetőt.

– Az iskolás korosztály részére kidolgozott DADA, illetve Ellenszer programhoz hasonló az Ovizsaru is, csak éppen a legkisebbeket célozza meg. A Fejér megyei kollégák ötletét vette át a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság – tájékoztatott Rédl Norbert törzszászlós. – Az Ovizsaru program elsődleges célja megismertetni a bűn- és balesetmegelőzés legalapvetőbb tudnivalóival az óvodáskorú gyerekeket. Nagyon fontos, hogy már a kicsik is tudjanak vigyázni, és mérlegelni bizonyos szituációkban. Az ovisoknak átadott alapismeretekre épülhet később a DADA és az Ellenszer program, melyek már Zala megyében is évek óta sikerrel működnek.

Rédl Norbert több vidéki óvoda után a napokban a megyeszékhelyi Csillagközi óvodába látogatott el Rendőr Robival és Rosszcsont Ricsivel. A gyerekeket sikerült az első pillanattól „rabul ejtenie.” Szájtátva hallgatták a kicsik a két bábfigura történeteit.

– Nemcsak, hogy figyelmesen hallgatják a gyerekek, amit mondok nekik, okosakat is kérdeznek. Sokszor magam is meglepődöm, mennyire foglalkoztatják őket a bűnelkövetőek. Frappáns megoldásaik vannak a „rossz emberek” megbüntetésére – beszél saját tapasztalatairól a törzszászlós.

A bemutató előadást követően az óvodákban maradnak a bábfigurák, így a mindennapok részévé válik Rendőr Robi és Rosszcsont Ricsi alakja. Zalaegerszegről eddig csupán a két kertvárosi: a Csillagközi és a Napsugár úti óvoda csatlakozott az Ovizsaru programhoz. Várja további intézmények jelentkezését a rendőrség.

– frau –

Tartalom megosztása: