keresés a weboldalon

Óvodai fejlesztések (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Óvodai fejlesztések (Videó)

2015 október 06 - kedd
Több felújítás történt a város óvodáiban az elmúlt két évben. A legjelentősebb beruházást a Kis utcai intézményben végezték. Ezért ott kedden a városatyák helyszíni bejárást tartottak és beszámoltak az eddig végzett munkákról, valamint ismertették a további terveket.

A Füles csoport óvodásai egy szappanról szóló verset adtak elő. Abból az apropóból, hogy megújult az intézmény két mosdóhelyisége. Egy másik csoport pom-pom-os bemutatóval köszönte meg jelképesen az új nyílászárókat. 

– Az intézményben tavaly és idén több, mint 10,5 millió forintos beruházás történt – fogalmazott Böjte Sándor önkormányzati képviselő.

A vizes blokkok felújítását a későbbiekben a nyílászárók cseréje követi. A szemlén Bali Zoltán önkormányzati képviselő beszámolt még arról, hogy a Mikes utcai óvodában az elmúlt 2 évben közel 1 millió forintot költöttek különböző fejlesztésekre.

Zalaegerszeg önkormányzata a 2014 és 2020 közötti időszakra a 11,2 milliárd forintos európai uniós forrásból fél milliárdot különített el az óvodák illetve bölcsődék energiatakarékos beruházásainak költségeire.

– Terveink között szerepel az új andráshidai óvoda megépítése, illetve a Zrínyi Miklós Gimnázium megújítása – hangsúlyozta Balaicz Zoltán polgármester.

A sajtótájékoztatón elhangzott: Kiemelt szempont, hogy a városban ezek az intézmények – a gyerekek és a nevelők igényeinek megfelelően – mihamarabb a legkorszerűbben működjenek.

N.D./I.G.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: