keresés a weboldalon

Óvodai jelentkezés (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Óvodai jelentkezés (Videó)

2014 március 19 - szerda
Az óvodai jelentkezés módjáról és a felvétel időpontjáról döntött az Oktatás és Kulturális Bizottság. Április 28-án és 29-én kérhetik a szülők gyermekeik óvodai felvételét az önkormányzati fenntartású intézményekbe. Ezt a város honlapján, illetve az adott óvodában kell jeleznie a szülőknek.

Szakácsné Szentgróti Ágota óvodai szakreferens elmondta, hogy a jelentkezésre a szülőknek el kell vinniük a saját személyigazolványuk és lakcímkártyájukat, valamint a gyermek személyazonosítására alkalmas dokumentumokat is.

Jelenleg 4 központi óvoda, 9 tagóvoda, és 2 kihelyezett csoport tartozik az önkormányzathoz. Azok a szülők jelezhetik igényüket az intézményekhez, akiknek a gyermeke ez év augusztus 30-ig betölti a 3. életévét.

Szakácsné Szentgróti Ágota óvodareferens hozzátette, hogy kötelező azokat a gyermekeket óvodába beíratni, akik az év során 5. életévüket betöltik, mert nekik szeptembertől kötelező az óvodába járás.

A szülők május 29-ig kapnak határozatot arról, hogy gyermekük felvételt nyert e az általa választott óvodában. Ha a szülők nem fogadják el az intézmény döntését, akkor 15 napon belül fellebbezéssel élhetnek, amit a város jegyzőjének kell címezni.

N.D./B.P.

Tartalom megosztása: