keresés a weboldalon

Padlócsere zápor után

Zalaegerszeg címer
Hírek

Padlócsere zápor után

2007 június 26 - kedd
Hatalmas mennyiségű csapadék hullott a Hevesi Sándor Színház színpadára. A tűzvédelmi záporpróbán, a 30 ezer liter vizet tároló tartályokból esett kilenc percen át az „eső”.Stefán Gábor igazgató elmondta, hogy éles helyzetben a „szórás” ennél sokkal nagyobb lenne, a tűz terjedésének megakadályozása érdekében még a falakra is víz zúdulna. A nézők védelmére pedig leereszkedne a vasfüggöny.

Efféle próbákat rendszeresen kell tartania a színháznak, a mostanira azonban nemcsak a szabályozás miatt került sor, hanem mert a nyár folyamán kicserélik a színpadpadlót. A zápor így még a régi deszkákra hullott, az újat ugyanis kímélni kell, míg be nem járatódik.

Az önkormányzati támogatásból megvalósuló padlócsere már régóta esedékes, annál is inkább, mert a színpad helyenként hepe-hupássá vált, ami előadás közben zavarta az egyes díszletek, kellékek mozgatását. A nyár folyamán megemelik az előszínpadot is 16 centiméterrel, s a padlót egészen a vasrácsig kicserélik, vízszintes állapotba hozva ezzel a színpadot.

Az igazgató elmondta, hogy az új padló július közepén kerül végleges helyére. Ezután még hetekig kezelik, csiszolják, amíg el nem éri azt az arculatot, amit a nézők az előadások alkalmával látnak majd. A beruházás augusztus elején ér véget. (Zala-Lap Kft.)

Tartalom megosztása: