keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Pályaavató Andráshidán

Zalaegerszeg címer
Hírek

Pályaavató Andráshidán

2005 június 27 - hétfő
Pályaavatót tartottak Andráshidán, amelynek keretében a városrész bajnokcsapatait is ünnepelték. Andráshida történetében egyszerre négy csapat nyert aranyérmet a labdarúgó-bajnokságok különböző osztályaiban. A városkörnyéki bajnokság másodosztályában, illetve annak tartalékbajnokságában játszó két együttes is első lett.

A megyei elsőosztályban az ifjúságiak és a felnőttek végeztek az élen, az utóbbi csapat ezzel jogot szerzett az NB III-as indulásra. Nagyszerű látvány volt, amint a négy aranyérmes együttes felsorakozott a pályán, és egymásnak skandálták, hogy „hajrá Hida”.

A bajnoki cím mellett legalább annyira fontos volt, hogy az elmúlt évek kitartó munkája eredményeként, egy gyönyörű stadion épült a városrészben. Ma már az egykor elhagyott létesítmény szorgos kezek munkája eredményeként megfelelve az UEFA és a FIFA vonatkozó követelményeinek helyt adhat a 21 éves korosztályig bezárólag nemzetközi eseményeknek is.

Dr. Gyimesi Endre polgármester gratulált az andráshidaiaknak, hiszen a város anyagi támogatása mellett sok munkát végeztek az itt élők azért, hogy ilyen csodálatos létesítményt épülhetett a városrészben. A csapat rövid történetét ismertetve megemlítette, hogy Andráshida ötödik alkalommal jutott fel az NB III-ba. Bizakodik, hogy a városrész együttese hosszú időn át tagja lesz ennek az osztálynak. Ezután a felújítás során kiemelkedő munkát végzetteket, valamit a csapat működését segítőket jutalmazták meg, majd dr. Gyimesi Endre felavatta a létesítményt.

Az esemény zárásaként a négy bajnokcsapat tagjai átvették jól megérdemelt aranyérmeiket.

Tartalom megosztása: